Дослідження: літр пива знімає біль краще, ніж парацетамол

30/04/2017
Дослідження: літр пива знімає біль краще, ніж парацетамол

Медичні дослідження показали, що вміст алкоголю в крові, який приблизно відповідає випитому літру пива, втамовує біль краще деяких знеболюючих і на чверть знижує дискомфортні відчуття.

Популярне: Заощадити на “комуналці”: як нараховують пільги на гарячу воду і опалення в Україні


Як кажуть дослідники, після вживання такої дози алкоголю "дещо підвищується больовий поріг" і зменшується інтенсивність болю.

Як пише Daily Mail, аналітична стаття містить 18 досліджень, в яких взяли участь 404 учасники з хронічним болем. Було проведено 13 порівняльних тестів з вимірювання больового порогу, в яких застосовувалися як алкоголь, так і безалкогольні знеболюючі.

"Дослідження показують, що алкоголь є ефективним анальгетиком, який забезпечує клінічно доведене зменшення інтенсивності болю. Це зокрема пояснює зловживання алкоголем у людей, які відчувають постійний біль, незважаючи на його можливі наслідки для здоров'я", – йдеться в дослідженні.

Тепер дослідники поставили собі за мету з'ясувати, чи зменшує алкоголь почуття тривожності через настання болю, яке викликає дискомфортні відчуття, і чи пов'язаний знеболюючий ефект з блокуванням почуття болю через вплив на рецептори мозку.

"Алкоголь можна порівняти з опіатами, такими як кодеїн, і він знеболює краще, ніж парацетамол. Якщо ми зможемо зробити ліки без шкідливих побічних ефектів, тоді у нас буде краще лікування, ніж ми маємо на сьогодні", – говорить один з учасників досліджень доктор Тревор Томпсон.

У той же час колега Томпсона Розанна О'Коннор застерігає від надмірного захоплення алкогольним знеболенням, адже в довгостроковій перспективі алкоголь може нашкодити здоров'ю набагато більше.


                         



Коментарі