Головні Новини
Подобається

П’ять компаній з Європи погодилися фінансувати “Північний потік – 2”

25/04/2017
П’ять компаній з Європи погодилися фінансувати “Північний потік – 2”

П'ять європейських компаній планують профінансувати проект "Північний потік – 2". Про це повідомляє прес-служба російського "Газпрому".

Популярне: Названа причина несподіваного зміцнення гривні

Йдеться про компанії NGIE, OMV, Royal Dutch Shell, Uniper і Wintershall. З ними підписані угоди про фінансування створення "Північного потоку – 2".

Компанії зобов'язуються надати довгострокове фінансування половини вартості проекту. Внесок кожної з них складе до 950 млн євро.

Єдиним акціонером проектної компанії Nord Stream 2 AG залишиться сам "Газпром".

Як заявляв раніше президент України Петро Порошенко, реалізація російського проекту газопроводу "Північний потік – 2" несе в собі політичні ризики. 


Проект "Северный поток – 2" предполагает строительство двух ниток газопровода общей мощностью 55 миллиардов кубометров газа в год от побережья России через Балтийское море до Германии. Трубопровод планируется построить рядом с "Северным потоком".

map-nord-stream-ru_-2015-11-13_01_01_01_01

Як зазначав заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, капітальні витрати на "Північний потік-2" очікуються на рівні 8 мільярдів євро, однак разом з вартістю запозичень сума може досягти 9,9 мільярдів євро. 


                         



Коментарі