Вчені розповіли про шкідливий склад електронних сигарет

19/04/2017
Вчені розповіли про шкідливий склад електронних сигарет

В електронних сигарет є своя частка противників і захисників, оскільки вони потрапили на ринок в 2004 році. Багато людей вважають, що вони більш здорові, ніж сигарети, але інші кажуть, що ефекти парів даних сигарет невідомі. Вчені розповіли про шкідливий склад електронних сигарет, передає "Ортодокс".

Популярне: У Брюсселі назвали конкретну дату старту безвізу для України

Медичні організації зазвичай виявляють обережний підхід і спеціально не рекомендують електронні сигарети для припинення куріння або як більш ефективну альтернативу курінню. Однією з проблемних областей є кількість альдегідів, присутніх в сигаретному димі.

Ці альдегіди присутні в тютюнових сигаретах у більших кількостях, ніж в електронних сигаретах, але рівні в електронних сигаретах досі невідомі.

Крім того, предметом обговорення є кількість, яке вважається небезпечною для серцево-судинних захворювань. Деякі дослідження показали, що навіть невелика кількість певних альдегідів може призвести до прогресування серцево-судинних захворювань.

Дослідники з Центру регулювання тютюну Університету Луїсвілля і Центру наркології провели кількісний аналіз як старих, так і новіших моделей електронних сигаретних патронів, використовуючи різні смаки. Вони використовували новий метод уловлювання реакційноздатних карбонилів, які потім стабілізувалися з використанням реакції оксімірування.

Вчені виявили, що нові пристрої виробляють більш шкідливі альдегіди, ніж електронні сигарети першого покоління, однак склад сучасних сигарет залишається дуже шкідливим для організму.


                         



Коментарі