Економіка України
Подобається

Ощадбанк виграв суд проти Сбербанка Росії

19/04/2017
Ощадбанк виграв суд проти Сбербанка Росії

Господарський суд Києва визнав недійсними 10 торгових марок української "дочки" Сбербанку Росії і заборонив банку використовувати торговельну марку "Сбербанк", повідомив Ощадбанк в прес-релізі у вівторок.

Популярне: Субсидії в українців не будуть відбирати силоміць – Розенко

"Сьогодні, 18 квітня 2017 року, Господарський суд Києва виніс рішення, згідно з яким визнано недійсними десять торгових марок Сбербанку, останній позбавлений доменного імені sberbank.ua, задоволено вимогу про заборону використовувати торговельну марку "Сбербанк", йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Ощадбанк 15 січня 2016 року подав до суду позов про захист своєї торгової марки "Сбербанк", єдиним законним власником якої на території України є Ощадбанк на підставі свідоцтва від 10 вересня 2007 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі української "дочки" Сбербанку Росії, банк може подати апеляцію на рішення суду.

"Дане рішення суду не вступило в силу. ПАТ "Сбербанк" має право подати апеляційну скаргу у передбачений законодавством строк, що є підставою перегляду згаданого рішення судом вищої інстанції", – сказав представник прес-служби.

Ощадбанк заснований у 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк займав 2-е місце (210,099 млрд грн) серед 93 діючих у країні банків.


                         



Коментарі