Економіка України
Подобається

Гроші від спецконфіскаціі скоро надійдуть до бюджету – Гройсман

31/03/2017
Гроші від спецконфіскаціі скоро надійдуть до бюджету – Гройсман

Кошти від спеціальної конфіскації активів режиму екс-президента України Віктора Януковича в розмірі 12 млрд грн можуть надійти до державного бюджету в першому півріччі. Про повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ.

Популярне: Samsung представила смартфони Galaxy S8 і S8+

"Я вважаю, що в першому півріччі можна буде говорити про те, що ці кошти вже надійдуть до державного бюджету", – сказав прем'єр.

Нагадаємо, уряд з метою збереження збалансованості бюджету на 2017 рік заклав до нього тільки 12 млрд грн з 40 млрд грн передбачуваної спецконфіскації арештованих коштів режиму Януковича через невизначені перспектив ухвалення Верховною Радою закону про зарахування цих коштів до бюджету.

"Ми заклали порівняно незначний ресурс: якщо сума спецконфіскації приблизно 40 млрд грн, то тільки 12 з них ми заклали до бюджету як компенсацію його дефіциту. При цьому ми оптимістично дивимося на перспективу спецконфіскації. Час минає, правова система підходить до цього моменту, тому всі кошти мають бути повернуті туди, звідки вони були вкрадені. А вкрадені вони були з бюджету, і ці кошти повинні служити державі і людям", – пояснював раніше Гройсман.


                         



Коментарі