Економіка світу
Подобається

Британія може отримати «вільну торгівлю» з ЄС після Brexit

23/03/2017
Британія може отримати «вільну торгівлю» з ЄС після Brexit

Керівник європейської делегації на переговорах з Великобританією представив варіант виходу країни з союзу
 

 EC може запропонувати Британії угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) після Brexit. Про це повідомив Мішель Барньє, який очолює делегацію ЄС на переговорах про Brexit, передає "Deutsche Welle".


Керівник делегації ЄС представив своє бачення процесу виходу Великобританії з Євросоюзу. За його словами, європейські переговірники збираються в перспективі запропонувати Британії абсолютно нову угоду про вільну торгівлю з ЄС.

 

Евросоюз

 

Дивіться також: Податкова звітність: як не помилитися з новими правилами


Але Барньє також підкреслив, що такі пропозиції можливі лише тоді, коли будуть уточнені умови виходу Великобританії з ЄС, що необхідно зробити в максимально стислі терміни.


Барньє також додав, що Лондон має виконати всі фінансові зобов'язання, які країна брала на себе як члена ЄС.


Він підкреслив, що вихід Великобританії з ЄС без досягнення відповідної угоди обіцяє невизначеність і серйозні проблеми для самої Великобританії.

"Ми не хочемо такого сценарію, ми бажаємо досягти угоди", – сказав Барньє.

Раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що Британії виставлять "величезний рахунок" за вихід з Європейського союзу. Зокрема, Єврокомісія хоче, щоб Британія робила внесок в проекти ЄС протягом чотирьох років після того, як буде підписано угоду про Brexit, а останні виплати триватимуть до кінця 2023 року.


                         



Коментарі