Економіка України
Подобається

“Це ж я!”: як переселенцям пройти ідентифікацію у банку?

01/03/2017
“Це ж я!”: як переселенцям пройти ідентифікацію у банку?

Вимушені переселенці, які отримують пенсію в "Ощадбанку", але ще не мають електронного пенсійного посвідчення, повинні проходити фізичну ідентифікацію кожні три місяці, повідомляє Корупція Маркет

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів № 1028 "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637". 

Популярне: Афера державного рівня! Що насправді сталося з Дельта банком?

Юрист Всеукраїнського благодійного фонду "Горение" Олег Петров пояснює, як проходити фізичну ідентифікацію.

Переселенцу-пенсіонеру необхідно прийти у відділення "Ощадбанку" і звернутися до його співробітникові. З собою потрібно взяти паспорт, довідку ВПО і банківську картку. Після особистого звернення слід провести будь-яку операцію зі своїм рахунком в банківському терміналі: зняти готівку, оплатити комуналку або просто перевірити баланс.

Хто повинен проходити:

Пенсіонери-переселенці, які вже отримали електронне пенсійне посвідчення. Ідентифікація кожні шість місяців перші два рази, в подальшому – кожні 12 місяців. Після закінчення терміну дії картки, "Ощадбанк" перевипускає її за свій рахунок.

Пенсіонери-переселенці, які ще не отримали ЕПП. Повинні проходити ідентифікацію кожні три місяці.

Хто може отримувати пенсію на будинок. Як ми писали раніше, це переселенці-інваліди I групи і ті, кому потрібна постійна стороння допомога. Згідно з постановою Кабміну, "Ощадбанк", в таких випадках, зобов'язаний безоплатно доставляти пенсії додому, проводячи одночасно з цим, фізичну ідентифікацію клієнта.

Для цього слід подати заяву в "Ощадбанк" за місцем проживання. До нього потрібно додати копії:

паспорта громадянина України;
облікової картки платника податків;
довідки медико-соціальної експертизи;
пенсійного посвідчення.

Якщо можливості прийти в "Ощадбанк" особисто немає, можна зателефонувати до відділення "Ощадбанку", домовитися, щоб приїхав спеціаліст і прийняв заяву або звернутися в Центр соціальних служб, щоб його фахівці доставили заяву в "Ощадбанк".
 


                         



Коментарі