Махінації
Подобається

Ціна процентів – смерть пацієнтів: куди Уляна Супрун поділа гроші, виділені на ліки?

24/02/2017
Ціна процентів – смерть пацієнтів: куди Уляна Супрун поділа гроші, виділені на ліки?

Виділені на ліки 4 млрд грн лежать на банківських рахунках, передає Корупція Маркет

Про це у кулуарах сказав народний депутат і член комітету з питань охорони здоров'я Ігор Шурма.

Популярне: Будьте дуже обережними: в Україні масово продають спеції зі смертельною отрутою

"На одному з засідань нашого комітету на запитання до виконувачки обов'язків міністра, чи відповідає дійсності те, що за 2016 рік не провели закупівлі і в регіони поставили суму в межах восьми відсотків виділених коштів. Усього виділили понад чотири мільярди гривень. Виконувачка обов'язків сказала, що це відповідає дійсності. Наступне запитання було: "Чотири мільярди гривень 2016 року вам виділили для закупівлі медикаментів, товарів і виробів медичного призначення. Де вони?" Вона під стенограму говорить: "Не хвилюйтеся, усі гроші перераховані міжнародним організаціям, вони лежать у банках і на них ідуть проценти". Ціна процентів – це смерть пацієнтів?", – обурився Шурма.

"Моє запитання: чи знає прем'єр-міністр, де гроші, у яких банках, хто відповідатиме", – додав нардеп.

Він наголосив, що це питання – відповідальність уряду.

"Цей уряд неповноцінний. Дев'ять місяців не закрита проблема міністра охорони здоров'я. Кажуть, що ми йдемо в Європу. Назвіть хоч одну країну, де дев'ять місяців нема очільника охорони здоров'я. На останньому засіданні профільного комітету з питань охорони здоров'я роботу МОЗ визнали незадовільною у частині міжнародних закупівель і проведення реформ. Якщо нема очільника, то відповідальність повинна бути на Кабінеті міністрів. Це означає, що робота Міністерства охорони здоров'я – це непосильні гирі на ногах Кабміну", – зазначив Шурма.

27 липня 2016 року Кабмін призначив волонтерку Уляну Супрун на посаду виконувача обов'язків глави МОЗу. Супрун за фахом – лікар. Народилася у США. За походженням – українка. Із чоловіком Марком Супруном під час Революції гідності переїхали в Україну.


                         



Коментарі