Технології
Подобається

Не чекайте дива: у Deutsche Bank дали негативну характеристику iPhone 8

23/02/2017
Не чекайте дива: у Deutsche Bank дали негативну характеристику iPhone 8

На думку аналітиків фінустанови, ажіотаж з приводу новинки вийшов за розумні межі, передає Корупція Маркет

Ринок покладає великі надії на ювілейний смартфон компанії Apple. Інвестори чекають, що інновації в Phone 8 дозволять збільшити попит на гаджет на перенасиченому ринку смартфонів. У Deutsche Bank рекомендує стримати очікування щодо майбутнього флагмана.

Популярне: Спіймана на гарячому! В Мережу просочився компромат на заступника голови НБУ Катерину Рожкову

Котирування Apple виросли з початку року на 15% і на 50% з мінімумів першої половини минулого року. Підйом акцій Apple 13 лютого стався після того, як аналітик Goldman Sachs Симона Янковський підвищила цільовий рівень паперів компанії до $150. На її думку, майбутнє святкування 10-річного ювілею iPhone буде супроводжуватися поданням технології доповненої реальності, що допоможе збільшити попит на гаджет на перенасиченому ринку смартфонів.

Акції Apple в ході торгів 21 лютого встановили новий максимум в $136,7, побив попередній внутрішньоденною рекорд, який був встановлений 15 лютого. Тоді вартість акцій досягла $136,27.

Зростання котирувань стався, знову ж таки, на тлі позитивних прогнозів, озвучених аналітика Morgan Stanley Кеті Х'юберт. Вона підвищила цільову ціну акцій Apple до $150 до $154, що передбачає наявність потенціалу 13-відсоткового зростання у порівнянні з поточними рівнями. Вона вважає, що побоювання інвесторів щодо ослаблення позицій Apple в Китаї надмірні.

У той же час аналітик Deutsche Bank Шеррі Шрибнер рекомендує стримати очікування відносно наступного покоління флагманів купертинского гіганта. На її думку, ажіотаж з приводу новинки вийшли за розумні межі: «В той час як ринок відчуває оптимізм щодо iPhone 8 і суперциклу, ми попереджаємо, що він може обігнати своїх попередників по продажам лише незначно — через високу ціну».

Ювілейний смартфон від Apple буде найдорожчим в історії американської компанії, стверджує видання Fast Company, посилаючись на анонімні джерела. Цінник за "яблучний" гаджет перевищить психологічну позначку $1 тис. Нагадаємо, в даний час найдорожча модифікація iPhone — iPhone 7 Plus з 256 ГБ вбудованої пам'яті — продається в США за $969, у той час як найбільш красивих місцях iPhone 7 з 32 ГБ пам'яті коштує $649.

Більшість іншим флагманських смартфонів також стоять на старті продажів $600-700. За 1000-доларовий рубіж вирішуються вийти лише виробники спеціальних версій смартфонів або люксові бренди.

З якої причини Apple може встановити такий немаленький цінник? Передбачається, що жадібність тут ні при чому. Згідно инсайдам збільшена вартість обумовлено новим дисплеєм на органічних світлодіодах (OLED), які вперше з'являться в iPhone. Виробництво такого екрану з ледь помітними рамками вдвічі вище в порівнянні зі звичайними РК-панелями, використовуваними в нинішніх лінійках.

В якості постачальника комплектуючих купертинцы розглядали LG Display, але в результаті зупинилися на Samsung Display, яка і буде поставлять OLED-дисплеї для iPhone 8. Імовірно, iPhone 8 задня панель може бути зроблений цілком зі скла, а не з металу. Не виключено, що скляним буде взагалі весь корпус смартфона.

Аналітик Deutsche Bank зазначила уповільнення зростання світового ринку смартфонів і збільшення тривалості циклів оновлення гаджетів. Експерт прогнозує, що виробництво iPhone під автором півріччі складе 134,5 млн, що на 5% більше порівняно з другим півріччям 2016-го. У попередні ж роки нарощування виробництва при випуску нових моделей становила до 20%.

Шрибнер підвищила цільову ціну акцій Apple з $115 до $125, але зберігає рекомендацію «тримати». З 44 брокерських компаній лише в 10 — рекомендація «тримати» папери Apple; лідирує рекомендацію «купувати», цільова ціна — $141,78. За останні 12 місяців акції Apple подорожчав на 42%, в той час як індекс NASDAQ, в який входить компанія — на 29%.
 


                         



Коментарі