Махінації
Подобається

Спіймана на гарячому! В Мережу просочився компромат на заступника голови НБУ Катерину Рожкову

22/02/2017
Спіймана на гарячому! В Мережу просочився компромат на заступника голови НБУ Катерину Рожкову

Заступник голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, Катерина Рожкова по телефону укладала домовленості з бізнесменами про сприяння у придбанні кредитів у великих іноземних фінустановах, «під чесне слово», знімала санкції з банку «Михайлівський», вела переговори про рівень відкату за узгодження покупки одним банком іншого, і багато іншого, передає Корупція Маркет

Рожкова обговорює зняття санкцій і статусу з проблемного банку «Михайлівського» під чесне слово, що пізніше дало можливість Ігорю Дорошенко вивести активи з фінустанови.

Популярне: Приховані трюки в супермаркетах: Як не перетворитись на зомбі і не скуповувати непотрібне

Заступник голови Центробанку обговорює з акціонером Банку Олександром Адарічем і співробітниками нагляду операції переведення в готівку, які проводяться через Євробанк.

Рожкова обговорює побутові питання зі своїм сином, який працює в Платинум Банку (що є конфліктом інтересів).

Чиновниця НБУ обговорює з головою правління «Платинум Банку» Леонідом Рибіним валютний аукціон, на якому фіктивні компанії – клієнти куплять валюту нібито на погашення великих кредитів, але насправді – у валютну позицію банку.

Катерина Рожкова говорить із заступником голови Фонду гарантування Андрієм Кияком, як освоюють активи проблемних банків на правильних нотаріусів (кажуть про угоду у Львові на 11 600 млн.), обговорюють банк «Капітал» за можливість приєднання якого Фідо Банк Адарича дає 7% премії за пасиви.

На цьому аудиозаписі Рожковій дзвонить Христина Грановська, і з'єднує її з партнером Кауфмана Олександром Грановським, який просить заступник голови Нацбанку вийти на керівництво Укрсибу, і допомогти людині викупити кредит. Наступного запису телефонує якийсь Сурен, який представляється «від Грановського», і отримує сприяння Рожкової.

На наступному аудіо Рожкова зідзвонюється з головою правління ВТБ Банку Україна Костянтином Вайсманом, який не може капіталізувати БМ Банк з-за санкцій РНБОУ. На 13 хвилині розмови Вайсман обурюється не готовністю глави НБУ Валерії Гонтарєвої йти до президента і домовлятися про допомогу банку, так як «це не ВТБ». Потім просить 1 рік не перевіряти БМ Банк, і прислухатися до позиції Москви.

І ще на одному записі Рожкова обговорює з представником Миколи Ткаченка, власника банку Софіївський, входження в капітал номінального акціонера – Володимира Продивуса. Рожкова просить підлеглих прискорити узгодження реєстрації додаткової емісії. Наступного запису Рожкова телефонує Миколі Ткаченко за документами Продивуса, з якими «все нормально» (Продивус не володіє бездоганною діловою репутацією, оскільки володів Уникомбанком, який був визнаний банкрутом).
 


                         



Коментарі