Економіка України
Подобається

Хоч щось добре: влада перевірить тарифи на комуналку

17/02/2017
Хоч щось добре: влада перевірить тарифи на комуналку

Уряд вирішив перевірити обґрунтованість тарифів на комуналку.

16 лютого, в п'ятницю, в РНБО представили рішення про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці та посилення захисту критичної інфраструктури, інформує Корупція. Маркет

Згідно з цим розпорядженням, НКРЕКП спільно з Кабінетом міністрів повинні вивчити обґрунтованість всіх тарифів на електроенергію, енергоносії і житлово-комунальні послуги.

У дорученні РНБО повідомляється про те, що Кабмін повинен невідкладно вивчити соціальну і економічну обґрунтованість, а також об'єктивність тарифів на ЖКП, електроенергію та енергоносії спільно з НКРЕКП, яка здійснює регулювання у сфері комунальних послуг та енергетики.

Крім того, уряд України зобов'язаний розробити заходи щодо вдосконалення механізмів регулювання діяльності в сфері природних монополій та управління суб'єктами господарювання.

Корпоративні права суб'єктів господарювання та монополій як і раніше належать державі, відзначили в РНБО і також підкреслили, що Кабмін повинен інформувати населення про результати виконаної роботи.


                         



Коментарі