Економіка України
Подобається

Стало відомо чому уряд таємно знищує малий і середній бізнес

25/01/2017
Стало відомо чому уряд таємно знищує малий і середній бізнес

Підвищенням мінімальної заробітної плати і податків уряд оголосив війну підприємцям і взяла курс на знищення малого і середнього бізнесу.

Про це в коментарі Голос UA повідомив експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський, передає Корупція Маркет

«Уряд, керуючись, начебто благими намірами підняти мінімальну заробітну плату до 3200 гривень, збільшив податки в два рази для бізнесменів, чим створило непосильну ношу для дрібного і середнього бізнесу. Власники Фопів раніше платили єдиний соціальний внесок у розмірі 352 гривні, а з першого січня змушені платити 704 гривні, незалежно від того, одержують вони прибуток або немає. Для тих підприємців, які не отримують прибуток щомісяця – це велика сума. Тому для багатьох з них це невигідно і вони вирішили закрити свою діяльність. Адже тільки на новорічні свята свою діяльність припинили 130 тисяч приватних підприємців»,- сказав Павловський А.с.

За словами експерта, за останній тиждень кількість закритих Фопів по країні зросла в кілька разів і це тільки початок.

«За останній тиждень, число закритих Фопів по країні зросла в кілька разів. Думаю, що до кінця місяця кількість закритих Фопів вік ще в два рази. Таким чином, виходить, що уряд оголосив війну підприємцям і взяла курс на знищення малого і середнього бізнесу. Адже інтереси великих корпорацій, якими володіють олігархи, залишаються недоторканними. Якщо б за рахунок них уряд дійсно хотіло б наповнити бюджет і пенсійний фонд, не копійками, як вони запланували від підвищення податків для малого і середнього бізнесу, а мільярдами! Тоді потрібно було б подивитися в сторону функціонування офшорних зон і так далі. Адже уряд нічого не робить, щоб прикрити ці чорні діри, через які витікають мільярди доларів щорічно»,- уточнив А. Павловський.

Також експерт зазначив, що не робиться жодного кроку для детінізації економіки.

« Хоча самі члени уряду визнають, що у нас 50 % економіки знаходиться в тіні, але нічого не робиться, щоб поліпшити податкову систему. Це не справедливо, коли з доходу кожного працюючого українця або дрібного підприємця беруться податки в розмірі 18%, а з найбагатших людей, які живуть не на зарплату, а отримують дивіденди з корпоративних прав власності на свої заводи, пароплави і ЗМІ, всього лише 5 %. Тобто у нас система оподаткування перевернута з ніг на голову. Тому що у всьому світі, чим ти багатший, тим більше ти повинен платити податків. В Україні все навпаки. Ти чим бідніший, тим більше складає податковий тягар. Як наслідок, ми бачимо, те, що стоять величезні черги перед податковими і люди просто згортають свою діяльність. Адже вона стає економічно не вигідною»,- уточнив А. Павловський.

За словами експерта, через введення нових податків, більшість з підприємців закриють бізнес, але будуть працювати в тіні.

« І якщо вони раніше хоч трохи виплачували податки в казну і в пенсійний фонд, то тепер перестануть платити податки»,- підкреслив Павловський А.

Експерт зазначив, що таким чином, відбувається перерозподіл ринку.

« Малий і середній бізнес конкурент для великого бізнесу, власники якого намагаються зосередити всю монополію в своїх руках . Олігархи підняттям податків для малого і середнього бізнесу намагаються їх викорінити. Адже найбільші сфери наприклад, хімія і металургія контролюються двома родинами, чиї прізвища всі знають. Тому уряд вирішив на додачу контролювати сферу роздрібної торгівлі і послуг, якими займається малий і середній бізнес. А так само прибрати до рук айті – діяльність. Вони хочуть, щоб ці підприємці потім працювали у них в якості найманих робітників»,- резюмував Павловський А.
 


                         



Коментарі