Технології
Подобається

Як мобільний додаток допомагає фермерам боротися з рослинними хворобами та захищати їх

29/12/2016
Як мобільний додаток допомагає фермерам боротися з рослинними хворобами та захищати їх

Мобільний додаток, з використанням штучного інтелекту і алгоритму глибинного навчання (Deep Learning), допомагає фермерам на трьох континентах швидко визначати хвороби рослин.

На протязі декількох років в бразильських дощових лісах, група молодих німецьких дослідників вивчали усунення наслідків викидів парникових газів. Висновки команди дають нові знання, але фермери більше зацікавлені в тому, як лікувати культури, які страждають від патогенів.

 

Вони не можуть зрозуміти, чому ми можемо оцінити запас вуглецю в грунті, але ми не можемо дати їм уявлення про те, як лікувати пошкоджені рослини відповідним чином», – сказав Роберт Стрей, один з дослідників.

 

Усвідомлення цього привело колектив, очолюваний Стрєм і його дружиною, Сімоною, до  переключення свєї уваги на більш насущні проблеми здоров'я врожаю.
Сьогодні фермери в Німеччині, Бразилії і Індії використовують Plantix для завантаження фотографій уражених посівів. Знімки є частиною величезної і зростаючої бази краудсорсингу, яка допомагає фермерам для виявлення, лікування та профілактики захворювань сільськогосподарських культур.
Магія додатки відбувається після того, як він отримує фотографії та управляє ними через своє програмне забезпечення розпізнавання образи.

Додаток вже скачали 50 000 разів в минулому році, в результаті чого вже більше 100 000 зображень в базі даних.
Уже, програма здатна визначити більш ніж 60 рослин, шкідників і збудників з більш ніж 90-процентною точністю. Ці цифри показник того, що база даних зростає.

В обмін на поставку фото, користувачі Plantix отримують практичну інформацію, в тому числі наукові назви хвороб, разом з тригерами, симптомами, методи лікування, профілактичні заходи і т. Д.


                         



Коментарі