Економіка України
Подобається

“Несвіжі” гроші: у НБУ нагадали про специфіку використання зношених банкнот

27/12/2016
“Несвіжі” гроші: у НБУ нагадали про специфіку використання зношених банкнот

Представники Нацбанку розповіли, що треба робити зі зношеними чи пошкодженими грошима. Такі купюри вилучатимуть з обігу, однак самостійно змінювати їх на нові їх власникам не доведеться.

Про це заявили у прес-службі НБУ, передає Корупція Маркет

У НБУ попередили, що українці можуть спокійно розплачуватися зношеними гривневими банкнотами. При цьому представники сфери торгівлі чи послуг не повинні давати такі гроші на здачу. Натомість вони зобов’язані здати їх разом з виручкою у банк.

Варто зазначити, що зношеними банкнотами вважаються ті, на яких присутні потертості, плями чи надписи. Також до зношених відносять банкноти з надривами чи надрізами, або відірваними краями чи проколами.

Як повідомлялось раніше, станом на 1 липня цього року в обігу перебувала готівка, загальна сума якої становить 307,4 млрд грн. З них 305,4 млрд грн банкноти у кількості 2,8 млрд штук, а також 1,9 млрд грн монетами, 12,4 млрд штук. Найрідше в обігу зустрічаються 20-гривневі банкноти. Нагадаємо також, нещодавно в Асоціації Нумізматів України представили відеоролик з екскурсією по Монетному двору НБУ.


                         



Коментарі