Економіка України
Подобається

«Недоплата» по зарплаті в Україні складає більше 2 млрд

27/12/2016
«Недоплата» по зарплаті в Україні складає більше 2 млрд

Загальна сума невиплаченої заробітної плати в Україні становить 2 млрд гривень. Левова частка боргу по зарплаті припадає на Луганську, Донецьку та Харківську області, передає Корупція Маркет

За листопад поточного року загальна сума невиплаченої заробітної плати збільшилася на 2,1%, або на 42,0 мільйона гривень. Станом на 1 грудня 2016 року заборгованість із зарплати в Україні становила 2 млрд гривень.

У відомстві повідомили, що «на початок грудня основна частка загальної суми боргу припадала на промисловість (74,6%), транспорт, складське господарство, поштову та кур'єрську діяльність (9,6%)».

Левова частина боргу зосереджена на Луганській (23,0%), Донецькій (17,8%) та Харківської (10,9%) областях. Загалом, державна заборгованість працівникам економічно активних підприємств зросла у листопаді на 3,1%. Тобто загальна заборгованість по виплаті заробітних плат у сфері промисловості збільшилася на 40,3 мільйона гривень, і на 1 грудня вона склала 1331 мільйон гривень.

Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова провів опитування, за яким майже всі українці, а саме 94% від усього населення країни, в кінці листопада поточного року були проінформовані про підвищення заробітних плат до 3200 гривень в місяць, що обіцяв уряд з 1 січня 2017 року. Майже половина опитаних (44,1%) вважають, що підвищення «мінімалки» ніяк не вплине на їх матеріальне становище. У той час третину населення (33,9%) вважають, що таке підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн в місяць позитивно вплине на їх матеріальне становище. Також 13,1% респондентів дали відповідь, що нововведення негативно вплине на їх матеріальне становище, а ще 8,9% українців вагалися з відповіддю.
 


                         



Коментарі