Махінації
Подобається

Депутати пропонують саджати у в’язницю за спотворення показань квартирних лічильників

27/12/2016
Депутати пропонують саджати у в’язницю за спотворення показань квартирних лічильників

Боротьба держави за енергоефективність виходить на межу ідіотизму, передає Корупція Маркет

«Це не боротьба і це не результат» – може, ось цим і закінчиться «боротьба за енергоефективність та енергозбереження», яку за всіма напрямами одночасно розвернуло держава. По всьому – це значить за всім, починаючи від термінової розробки нових і уточнення діючих Законів, в текстах яких головною «тегой» є слово «енергозбереження», і закінчуючи тобою, наш шановний читач, бо, мабуть, з Нового року до твоїх дверей вранці будуть вибудовуватися черги.

Чого б це раптом? Що даватимуть? Ні, дорогий читачу. Ніхто нічого тобі давати не збирається. Вони будуть мати вас на увазі. Вони будуть вас контролювати і, що найважливіше, карати. Тому що «дає» у нас Пенсійний Фонд, а він сам сьогодні без штанів. Ну, може, ще на роботі чого дадуть, якщо ви потрапите під статтю «мінімальна зарплата», яка, як відомо, з перших чисел січня виросте аж он куди – до захмарних висот в 3200 гривень. Але не дуже-то багато людей потраплять під цю «статтю». Прибиральниці, охоронці, метельщики всякі, хто там ще на «мінімалку» у нас?

Зате на горизонті вимальовується ризик у всіх поголовно потрапити під іншу статтю. Кримінальну.

Цим «влученням» серйозно зайнята сьогодні Верховна Рада. Вона у нас «двигун законодавчого прогресу», а сьогодні з прогресом в цій галузі у нас зовсім туго. Оскільки парламент постійно відволікають різні більш важливі питання типу вигнанням назавжди і звідусіль Надії Савченко, оформленням «від'їзду назавжди» з країни Аліка Онищенка, пошуком «квартирних грошей» Сергія Лещенка, та багато ще цікавих і змістовних по часу занять в перервах між мордобоєм.

Тому кожен факт внесення в плутані парламентські коридори якого-небудь нового Законопроекту треба вітати стоячи. Можливо, саме він врятує країну від чого-небудь, що ми, громадяни, вже накоїли, або збираємося. А ми такі, що можемо! Причому в найнесподіваніших місцях і галузях нашого існування.

І ось з'явився такий Законопроект. Тихо внесли його, без особливого шуму і пилу, в тіні метушіння над проектом Бюджету-2017. 

Бюджет там вийшов суворий, вимагає тотальної мобілізації населення в умовах воєнного… Ну, це ви знаєте. Так ось в таких суворих умовах, коли в країні повсюдно розгортається боротьба за економію і економне витрачання енергетичних ресурсів і жебрацьких доходів населення…» Або це вже писав і говорив хтось?

Так ось – Законопроект не лише з'явився, внесений, пронесений коридорами Верховної Ради. Він навіть підтриманий комітетом Верховної ради з питань будівництва та житлово-комунального господарства. І найближчим часом його напевно увіткнутий в порядок денний роботи чергової сесії парламенту, як «невідкладний», оскільки вся народногосподарська життя без нього зупиниться геть, а про всяке там енергозбереження і подальше наше энергопроцветание можна забути.

Що, думаєте, це закон, який дозволяє взагалі не платити за спожиті газ, тепло, світло і воду, оскільки у вас пенсія 1000, а рахунки приходять на 3000? Чи дадуть відстрочку на рік і до самої смерті, яка може настати в результаті недоїдання, якщо ви за цими рахунками заплатите? Як би не так.

Новий законопроект передбачає посилення покарання за махінації з тепловими та електричними приладами обліку, а також за продаж обладнання, яке допомагає знизити їх показники, аж до позбавлення волі.

Такі справи… А ви – «пенсії, відстрочки, розстрочки…»

В'язниця – твій дім, читач.

Тому що згаданий документ не просто чогось там бурчить, пужает і виховує. Він пропонує доповнити Кримінальний Кодекс, ось що. А це вам не депутата Мусийчука прямо в залі «в'язати»… і випускати, тому що під його дії в Кримінальному Кодексі ні фіга ніякі прокурори знайти і втютюрить в провину не зуміли. А ось тобі, читачу, зуміють. Тому що передбачається вписати в КК статтю, де буде зазначено, що продаж і використання приладів, що знижують показання лічильників електро – або теплової енергії караються штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тис. грн) або виправними роботами на строк до двох років.

Якщо зловлять вдруге, доведеться заплатити вже до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів (17 тис. грн) або провести за ґратами до п'яти років.

П'ять років! Це вам не кіт чхнув. Це вам не яке вбивство, де можна і «умовним» обійтися, бувало таке… А тут… Бач, занадилися – лічильники назад взад скручувати… Держава з усіх сил МВФ І Нацбанку вибивається…

Загалом, туго доведеться нашим доморощенныи винахідникам, талановитим Кулібіним, який вміє створити з будь-яким лічильником чого завгодно таке, що він у результаті показує, що це ВАМ повинні заплатити за ту чи іншу комунальну послугу, а не ви… Зайдіть Інтернет, в кожному ресурсі знайдете відповідну рекламу, так і форумів, де народ обмінюється досвідом боротьби з різними «Київенерго» і «Водоканалами» – скільки завгодно.

Але тепер, до речі, і ці «форуми» в Мережі, і всякі там торговці-базарні продавці, які продають за дуже невеликі гроші пристосування для економії житлово-комунальних витрат, вони виявляються «поза Законом»! Бо сказано: «продаж…» продавець «приладу» сидіти в одному бараку з його «користувачем»…

Так, привчати народ до порядку – важка справа. До економії та енергозбереження – тим більше.
Шибениць – не напасешся…

 


                         



Коментарі