Економіка України
Подобається

Гриби перед Новим роком подорожчають

26/12/2016
Гриби перед Новим роком подорожчають

У всіх областях України розпочався впевнене зростання оптової ціни на печериці з господарства на оптові ринки. Про це повідомляє прес-служба Національного грибного агентства "УМДИС", передає Корупція Маркет

"З п'ятниці, 23 грудня, почалося зростання відвантажувальних цін з господарств і на супермаркети, в середньому по Україні приріст склав 1-3 гривні за 1 кг", – йдеться в повідомленні.

У Києві зі слів виробників, на початку цього тижня ціни на печерицю з господарства знаходилися в діапазоні від 27 до 28 грн/кг, але в четвер ціна змінилася на 2-3 грн/кг і становить зараз 30 грн/кг 

Ціна з господарства на шампіньйон королівський знаходиться в діапазоні 30-32 грн/кг. На оптовому ринку "Троєщина" ціни на початку цього тижня перебувала в діапазоні від 28 до 29 грн/кг, але під кінець тижня ціна на білий печериця зросла до 30 грн/кг, а на королівський – 32 грн/кг печериці. На оптовому ринку "Столичний" ціна на білий шампіньйон – 29-30 грн/кг, на королівський – 32-33 грн/кг печериці.

Ціна для супермаркетів з господарств на початку тижня: 31-36 грн/кг печериці з ПДВ, з четверга 34-38 грн/кг, 23 грудня (п'ятниця) ціна піднялася ще і склала 35-39 грн/кг печериці.

За словами виробників і торговців грибами, у зв'язку зі збільшенням попиту на гриб, з 26 грудня очікується зростання ціни ще на кілька гривень до вже діючих цін за всіма типами відвантаження.
 


                         



Коментарі