Економіка України
Подобається

Великі зміни: Українці будуть самі визначати пенсійний вік

22/12/2016
Великі зміни: Українці будуть самі визначати пенсійний вік

Міністр соцполітики заявив про те, що в рамках майбутньої пенсійної політики в Україні можуть повністю відмовитися від єдиного віку для виходу на відпочинок. Про це Андрій Рева заявив, зустрічаючись з представниками Світового банку, обговорюючи підготовку до пенсійної реформи, передає Корупція Маркет 

За словами міністра, головна ідея в тому, щоб час виходу на пенсію українців зробити диференційованим. Таким чином, кожна жінка або чоловік, залежно від того, як робив внески, зможе самостійно вирішувати, коли йти на відпочинок. Так як тільки менше половини нині працюючих виконують контракт, необхідно відновити стимули, щоб всі робили своєчасні внески. За словами Андрія Реви, саме вони – основний елемент наявності страхового стажу. 

Міністр соцполітики в розмові з предствителями Світового банку попередив про те, що якщо в терміновому порядку не вжити всі необхідні заходи, то Пенсійний фонд України незабаром впаде. За словами чиновника, в 2025 році тільки десять відсотків жінок і вісім відсотків чоловіків можуть отримати пенсійні виплати за віком.
 


                         



Коментарі