Економіка України
Подобається

В Україні на тютюнову компанію росіянина наклали штраф

21/12/2016
В Україні на тютюнову компанію росіянина наклали штраф

Штраф на найбільшого тютюнового дистриб'ютора в Україні, ТОВ «Тедіс Україна», за порушення законодавства про захист економічної конкуренції наклав Антимонопольний комітет України.

Про це повідомляє bihus.инфо, передає Корупція Маркет

Компанію зобов’язали виплатити 429,306 мільйонів гривень за порушення у вигляді встановлення таких цін для оптових і роздрібних торговців, які не можливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку дистрибуції сигарет.

Крім того, на «Тедіс Україна» накладено штраф у розмірі 1,892 мільйона гривень за порушення у вигляді часткової відмови від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел їх придбання.

ТОВ «Тедіс Україна» раніше була компанією «Мегаполіс Україна». У травні цього року компанія провела ребрендинг, змінила назву на теперішню, переїхала з Тернополя в Одесу, а також отримала номінальних власників. Раніше «Мегаполіс Україна» володів російський бізнесмен Ігор Кесаєв, який мав не тільки тютюновий бізнес, а й збройний: виробляв збройні комплекси, форму для російських військових у Криму та підтримував російську ФСБ. Тобто власник компанії, що працює на українському ринку був прямим постачальником зброї для країни-агресора.


                         



Коментарі