Економіка України
Подобається

Рахунки юросіб в ПриватБанку розблокують “через день-два”

20/12/2016
Рахунки юросіб в ПриватБанку розблокують “через день-два”

Незважаючи на обіцянки, що гроші юросіб будуть доступні у вівторок, цього поки не сталося, передає Корупція Маркет

У перший робочий день після націоналізації ПриватБанк заморозив рахунки корпоративних клієнтів строком на один день. А у вівторок замість того, щоб повністю розблокувати, заборонив витрачати кошти на рахунках, які були до націоналізації банку.

За словами керівника напряму "Малий і середній бізнес" ПриватБанку Олександра Ніколенко, платіжна система "Приват24" для бізнесу з 20 грудня передбачає, що проведення видаткових операцій з рахунків і карт допускається в межах сум, що перевищують залишок на цих рахунках за станом на ранок 19 грудня . Всі кредитні ліміти на рахунках, овердрафти, ліміти гарантованих платежів і бізнес-розстрочки обнулені чи знижені до рівня заборгованості.

Тобто, якщо у підприємства на рахунку було 100 тисяч грн., То скористатися ними вона не зможе. Доступні будуть тільки ті гроші, які зайдуть понад цю суму.

– Ми вже поінформували клієнтів, щоб всі платежі проводили на наш рахунок в іншому банку, але з великими клієнтами такі зміни складніше провести, – каже столичний підприємець Юрій. – Там при зміні реквізитів потрібно пройти кілька погоджень – у юристів, бухгалтерів, служби безпеки тощо Тому такі платежі ми просто зупинили до прояснення ситуації. Я розумію, що в банку зараз змінюється влада, але і нас нехай зрозуміють – кінець року, нам потрібно платити податки і зарплати. Хоча в 2009 році ми потрапили в таку саму ситуацію з Укргазбанком, який націоналізували. Тоді рахунки були заблоковані близько місяця і податкова нам нарахувала штрафи через те, що ми вчасно не зробили все платежі.

Експерти кажуть, що для коректної передачі банку від одного власника іншому потрібна як мінімум тиждень. І радять підприємцям бути готовими до цього. У той же час в прес-службі ПриватБанку більш оптимістичні. Там сподіваються, що питання буде вирішене вже "протягом одного-двох днів".

На своїй сторінці в Facebook представник прес-служби Привату Інна Музичук написала: "поки за прогнозами, день-два доведеться почекати".


                         



Коментарі