Технології
Подобається

Півмільйона доларів від британської компанії отримав український стартап

12/12/2016
Півмільйона доларів від британської компанії отримав український стартап

Стартап Mevics, заснований студентами Одеського політехнічного університету, залучив $500 тис. від інвестиційно-консалтингової компанії UBTower.

Mevics – це мініатюрний пристрій, що стежить за положенням спини і синхронізується по Bluetooth зі смартфоном. Закріплюється гаджет під одягом за допомогою магніту або липучки, і коли людина починає горбитися, вібрує, сигналізуючи, що потрібно випростатися.

Залучені кошти планують витратити на промисловий дизайн, створення прототипів для масового виробництва, маркетинг, а також розширення команди, оренду офісу та підготовку до виходу на Kickstarter.

Створили Mevics студенти Одеського політехнічного університету Віктор Лауштан, Максим Трибунский і Владислав Моржанов. Вперше пристрій представили в липні 2016 року, коли команда переїхала в Київ для участі в IoT Hub.

За словами CEO проекту Віктора Лауштана, залучені інвестиції допоможуть команді прискорити запуск на Kickstarter і вихід продукту на світовий ринок. Про інвесторів відомо мало. За інформацією на сайті, це міжнародна консалтинго-інвестиційна компанія, зареєстрована в Лондоні в січні 2016 року, яка дивиться на проекти із найрізноманітніших сфер, починаючи від нерухомості і закінчуючи технологіями.

Крім UBTower, стартапери вели переговори з WannaBiz і дубайським акселератором FasterCapital, але першими пропозицію зробили британці.

Очікувана роздрібна ціна на даний момент невідома. За попередніми даними вона буде варіюватися від $80 до $100, проте на Kickstarter бекерам обіцяють хорошу знижку. Відвантаження першим бейкерам планують розпочати у серпні 2017 року, а далі в планах – вихід на ринок США і Європи.

 


                         



Коментарі