Технології
Подобається

Провал вибухонебезпечних Galaxy Note 7 на користь Apple

09/12/2016
Провал вибухонебезпечних Galaxy Note 7 на користь Apple

Аналітики Credit Suisse відзначають, що провал смартфонів Galaxy Note 7 зіграв на руку Apple і дозволив їй зміцнитися в сегменті висококласних моделей.

На думку експертів, відгук вибухонебезпечних Note 7 завдав шкоди ринковій частці SAMSUNG в короткостроковій і довгостроковій перспективі. Так, в третьому кварталі 2016 року частка південнокорейського вендора опустилася до 26%, що стало найнижчим показником з 2011 року.

Незважаючи на те, що зростання ринку дорогих смартфонів останнім часом застопорився, Apple займає найбільш вигідне становище в цьому сегменті завдяки контролю над своєю екосистемою, високому показнику утримання клієнтів і престижу бренду, відзначають в Credit Suisse. За оцінками аналітиків, в 2016 році ринкова частка Apple в цілому знизиться до 15%, а поставки IPHONE будуть в межах 214 млн штук. У 2017-му прогнозується повернення до позитивної динаміки, що пов'язано з очікуваним виходом кардинально оновленої моделі iPhone 8.

Також фахівці згадали китайську компанію Huawei, якій в 2015 році вдалося довести свою ринкову частку до 7,4%, в основному, за рахунок зміцнення в КНР, де її частка в минулому році досягла 15%.

Говорячи про ще одній представниці КНР – компанії Xiaomi – фахівці відзначили погіршення її становища. Через брак міжнародних каналів збуту Xiaomi на сьогоднішній день контролює лише 0,5% світового ринку смартфонів, виключаючи Китай. Слабшає Xiaomi і у себе на батьківщині: передбачається, що її частка в Піднебесній в цьому році складе лише 9% проти торішніх 15%.


                         



Коментарі