Економіка України
Подобається

ВР планує збільшити фінансування вугільних шахт

08/12/2016
ВР планує збільшити фінансування вугільних шахт

Верховна Рада України має намір виділити на державну підтримку вугільних шахт додатково 1 млрд грн.

Про це повідомляє 112 Україна, передає Корупція Маркет

За відповідний законопроект №4744 (автор – народний депутат від "Народного фронту" Михайло Бондар) у першому читанні за основу проголосували 244 народні депутати. Водночас парламентарії відмовилися прийняти цей документ одразу як закон, але схвалили його підготовку до другого читання за скороченою процедурою.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, в березні 2016 р. Рада виділила 250 млн грн для виплати зарплати шахтарям шляхом поновлення бюджетної програми державної підтримки вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

"Проте затвердженого обсягу видатків за цією програмою недостатньо для забезпечення своєчасної та повної виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств та їх розвитку та утримання у 2016 році. Тому необхідно збільшити видатки за вказаною програмою на 1 млрд грн", – йдеться в записці.

Зазначену суму пропонується виділити з резервного фонду Міністерства фінансів України, внісши відповідні зміни до закону про державний бюджет на 2016 р. На думку автора законопроекту, таке фінансування стане запорукою стабільного проходження осінньо-зимового опалювального сезону 2016-2017 рр.


                         



Коментарі