Технології
Подобається

Україна і Польща побудують газопровід, що з’єднує їх газотранспортні системи

08/12/2016
Україна і Польща побудують газопровід, що з’єднує їх газотранспортні системи

Оператори газотранспортних систем Польщі та України – акціонерні товариства «Gaz-System» і «Укртрансгаз» – підписали договір про співпрацю. Про це повідомляє "Радіо Польща", передає Корупція Маркет

Як зазначив прес-секретар «Gaz-System» Томаш Петрасеньский, договір стосується реалізації проекту газопроводу, що з'єднує газотранспортні системи обох країн.

«Договір стосується, насамперед, проектних робіт і, в залежності від прийняття інвестиційних рішень, майбутнього будівництва інтерконектора. Газове з'єднання на лінії Польща-Україна передбачає будівництво нового газопроводу між вузлом Хермановице з польської сторони і вузлом Більче-Волиця – з українською», – сказав Петрасеньский.

Наголошується, що нове з'єднання, згідно очікуванням, дозволить збільшити можливості передачі природного газу з Польщі в Україну до 5 млрд. кубометрів щорічно, починаючи з 2020 року.

Інтеграція польської та української газотранспортних систем є елементом Газового коридору Північ-Південь і дозволить транспортувати газ з Терміналу LNG в Свіноуйсьце з використанням транскордонних зв'язків між країнами Центральної і Східної Європи. Це інвестиція, що підвищує енергетичну безпеку в цьому регіоні Європи, – йдеться в повідомленні.


                         



Коментарі