Економіка України
Подобається

Європейські аудитори оголосили результати перевірки в Україні

07/12/2016
Європейські аудитори оголосили результати перевірки в Україні

Європейський суд аудиторів вказав, що Україну вважають найкорумпованішою країною в Європі.

Про це повідомляється в аудиторському звіті. Зазначається, що без підтримки Євросоюзу країна мала б обмежені ресурси для проведення реформ. Але все ж й нинішні результати залишаються "крихкими", передає Корупція.Маркет

Звіт складений за період з 2007 по 2015 роки по даним в сферах управління державними фінансами, газового сектору та боротьби з корупцією. На нинішню ситуацію в Україні впливають процеси реформування та ризики, пов'язані з колишніми і новими олігархами.

"Не дивлячись на зусилля з реформування, Україна досі сприймається як найбільш корумпована країна в Європі … Олігархічні клани продовжують чинити домінуючий вплив на економіку, політику і засоби масової інформації України", – наголошується в звіті.

Результаті від боротьби з корупцією ще тільки належить побачити. Аудитори зазначають, що у кризовому 2014 році країні виділили 11,2 мільярди євро. Це було надзвичайне рішення, адже фінансування отримували без певної стратегії використання.

В звіті фахівці рекомендують український владі акцентувати увагу на управлінні державними фінансами, поліпшити конструкції умов і виплат фіндопомоги, а також посилити контроль за використанням допомоги. Але головна порада – акцентуватися на швидкому та ефективному реформуванні різних сфер.


                         



Коментарі