Економіка України
Подобається

Заради безвізу Україна розселятиме мігрантів?

29/11/2016
Заради безвізу Україна розселятиме мігрантів?

Заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов виступив з пропозицією, щоб Україна взяла на себе квоту однієї з країн Євросоюзу на розселення мігрантів задля запровадження безвізового режиму, передає Корупція маркет.

"Не секрет, що на ухвалення рішення по Україні про введення безвізового режиму лише після прийняття механізму його призупинення багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні.

А якщо це наша найбільша проблема, то саме вона може стати рішенням! Я б запропонував ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю, наша країна могла б повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів", – написав Півнів у фейсбуці.

"Звичайно, ми потребували б додаткового фінансування від ЄС або окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС", – уклав він.

Нагадаємо, рік тому Єврокомісія прийняла рішення про квоти на розміщення 160 тисяч біженців у країнах ЄС до вересня 2017 року. Нідерланди мають розселити майже 10 тисяч осіб. На даний момент країна прийняла менше тисячі біженців.


                         



Коментарі