Технології
Подобається

Стівен Хокінг назвав дату кінця світу

23/11/2016
Стівен Хокінг назвав дату кінця світу

На рубежі третього і четвертого тисячоліть, за його прогнозами, відбудуться катаклізми планетарного масштабу, які знищать земну цивілізацію, передає Корупція маркет.

Англійський фізик-теоретик Стівен Хокінг, який спеціалізується на дослідженні космосу і чорних дір, вважає, що людству залишилося жити не більше тисячі років.

Варто відзначити, що в науковому співтоваристві Хокінга вважають одним з найбільш впливових фізиків нашого часу. Велика частина його робіт присвячені Великому вибуху, походженням всього у Всесвіті і енергетиці. Так, в 2016 році вчений назвав мікроскопічні чорні діри джерелом практично необмеженої енергії і заявив, що людство в майбутньому може навчитися її добувати. Фізик також є автором бестселерів про тематиці космології.

Як пише The Independent, виступаючи перед студентами дискусійного суспільства в Оксфорді, вчений сказав, що кінець світу настане в найближчу тисячу років. На думку Хокінга, точку земної цивілізації і життя на планеті поставить один з трьох факторів – ядерна війна, діяльність штучного інтелекту або генетично сконструйованого вірусу.

Його ідеї не здаються фантастичними, якщо врахувати, що багато політиків на планеті продовжують шантажувати застосуванням атомної бомби і не шкодують грошей на винахід нових видів зброї масового ураження. При цьому Хокінг вважає, що заради порятунку людства, вченим майбутнього слід «продовжувати рух в космос» і робити все, щоб знайти підходящі для життя людей інші планети.


                         



Коментарі