Економіка України
Подобається

Україна вперше в історії почала поставки борошна в США

14/11/2016
Україна вперше в історії почала поставки борошна в США

Куліндорівський комбінат хлібопродуктів уклав контракт з американською компанією на постачання в Сполучені Штати борошна вищого і першого сортів, передає Корупція маркет.

Це перша така угода в історії України, повідомила перший заступник гендиректора державного підприємства Світлана Паненко.

“Укладенню договору передувала тривала і кропітка робота, адже американський ринок продовольства вважається досить закритим для імпорту, він регулюється низкою рішень конгресу, — зазначила вона. — Необхідно пройти багато експертиз, отримати відповідні документи, що підтверджують якість продукту. Ми кілька разів відправляли пробні партії, вели переговори, і ось нарешті контракт підписаний. Вчора перший збірний контейнер з борошном вирушив у США”.

За словами керівника, угоду з американською стороною укладено терміном на рік. У грудні в заокеанську країну вирушать 25 контейнерів з 550 тоннами борошна. Всього ж одеські мірошники поставлять в США 6600 тонн. Світлана Паненко уточнила, що мова йде про борошно м’яких сортів, що використовується в хлібопеченні. Саме на ньому спеціалізується Куліндорівський комбінат.


                         



Коментарі