Економіка України
Подобається

В Україні покращилися бізнес-настрої

13/11/2016
В Україні покращилися бізнес-настрої

Керівники підприємств розраховують на сповільнення інфляції і збираються брати кредити, передає Корупція маркет.

Індекс ділових очікувань керівників українських підприємств у третьому кварталі 2016 року порівняно з попереднім кварталом зріс на 7 процентних пунктів – до 109,2%, продовживши позитивну тенденцію попереднього кварталу. Зростання показника, згідно з даними опитування Нацбанку, відбулося завдяки підвищенню оцінок респондентів щодо майбутніх інвестицій і кількості працівників на підприємствах.

Так, респонденти в найближчі 12 місяців очікують подальшого зростання обсягів виробництва товарів і послуг в Україні, істотного сповільнення темпів зростання споживчих цін, ослаблення девальваційних процесів і зростання потреби в позикових коштах – бізнес планує активно залучати банківські кредити.

Основними негативними чинниками розвитку підприємств залишаються нестабільна політична ситуація і високі ціни на енергоносії.

Як повідомлялося, індекс ділових очікувань керівників українських підприємств у другому кварталі 2016 року порівняно з попереднім кварталом зріс на 10,1 відсоткових пункти – до 108,5%.


                         



Коментарі