Економіка України
Подобається

Тріумф Трампа загнав гривню в апатію

09/11/2016
Тріумф Трампа загнав гривню в апатію

Український міжбанк вичікує, поки світові ринки переживуть лихоманку, передає Корупція маркет.

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку до 11:00 середи склав 25,56 грн/дол в покупці і 25,58 грн/дол в продажу. Однак торги не йдуть, відзначають аналітики.

Як відзначили в Національному банку України (НБУ), загальний обсяг угод до зазначеного часу склав всього 2 млн доларів.

"Торги по долару стартували в режимі відносної рівноваги попиту та пропозиції. Лотов майже немає. Причина – покупці і продавці поки що обережні і чекають новин зі світових ринків. А їх лихоманить після перемоги Трампа на виборах в США", – зазначають в свою чергу аналітики.

Як попереджав раніше в коментарі "Сегодня.ua" аналітик Андрій Шевчишин, в разі перемоги Трампа є ризик зміни зовнішньої політики США і позиції по Україні в тому числі, що може змінити ситуацію для ринків, що розвиваються, активізувати відтік капіталу, і привести до девальвація локальних валют. "Все це буде знижувати конкурентоспроможність української продукції і потребують ослаблення гривні", – вважає експерт.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що за попередніми даними кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах.

Курс долара США вже падає до більшості світових валют. Курс євро до долара США на торгах в середу підвищився на 2,2% – до 1,127 долара порівняно з 1,1026 долара на закриття попередньої сесії. Ціни на нафту при цьому падають.


                         



Коментарі