Технології
Подобається

Мережу розбурхала заборона чотирьох марок електронних грошей в Україні

07/11/2016
Мережу розбурхала заборона чотирьох марок електронних грошей в Україні

Національний банк України заборонив використання електронних грошей платіжних систем Webmoney, Яндекс.Гроші, QIWI Wallet і Wallet one/Єдиний гаманець на території держави, передає Корупція Маркет

В НБУ аргументували таке рішення тим, що правила використання електронних грошей цих марок не були узгоджені з Нацбанком. Також було заборонено надання послуг з використанням цих торгових марок. У той же час указується, що центробанк погодив роботу внутрішньодержавної системи розрахунків WebMoney.UA, але не уточнюється, як саме.

Крім іншого, НБУ інформує, що банки повинні були до 19 жовтня завершити роботу з платіжними системами з санкційного списку РНБО: "Золота Корона", "Blizko", Міжнародні грошові перекази "Лідер", Anelik, "Юністрім", "Колібрі".

Фрілансер Анна Ющенко написала у Facebook: "Сьогодні Нацбанк заборонив використовувати електронні гроші — Webmoney, Яндекс.Гроші, QIWI Wallet, Wallet one/Єдиний гаманець. У кого незакриті транзакції — будьте уважні. Хто його знає, чим це обернеться і як тепер це буде працювати".

У той же час, користувач Андрій Тониевич написав: "Все вже розучилися перевіряти інформацію. Давайте розберемося де тут зрада. У чому суть листа. 1. Банки повинні припинити роботу з платіжними системами в зв'язку з введенням санкцій в середині жовтня. 2. НБУ декларує, що платіжні системи "Webmoney", "Яндекс.Гроші", "QIWI Wallet", "Wallet one" та інші не погоджували свою діяльність із правилами НБУ і у зв'язку з цим послуги поповнення гаманців зазначених систем формально заборонені, але вимоги як такого там немає. У той же час у листі згадується, що WebMoney.ua (емітент WMU) правила погодила і там все гуд".

"Що ми маємо в сухому залишку: зазначені платіжні системи як працювали напівлегально, так і далі будуть працювати. WebMoney.ua працює цілком легально. Системи переказів "Золота Корона" та інші повинні припинити свою роботу в Україні. Лист можна звести до фрази: "а баба яга проти". Ось і вся зрада зрадная, все як було так і залишиться, розходимося", — додав він.
 


                         



Коментарі