Економіка світу
Подобається

Без Росії. Словаччина і Болгарія домовилися побудувати газопровід

07/11/2016
Без Росії. Словаччина і Болгарія домовилися побудувати газопровід

Словацька компанія Eustream і болгарська компанія Bulgartransgaz підписали в п'ятницю договір про наміри, який стосується реалізації проекту балканського газового торгового вузла Balkan Gas Hub, передає Корупція маркет.
Як пише агентство РИА Новости з посиланням на Братиславський економічний портал V energetike, проект планується в координації з проектом Eastring.

Ініціатором будівництва виступила словацька компанія Eustream, яку підтримав уряд республіки. Газопровід повинен проходити по території Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії.

Його річна потужність, згідно з планом, заявлена на початковому етапі в 20 мільярдів кубометрів газу з поступовим збільшенням в два рази.

Довжина складе, в залежності від обраної траси, від 744 до 1015 кілометрів, газ буде йти в обох напрямках. Інвестиційні витрати в першій фазі проекту передбачаються в розмірі від 1,14 до 1,52 мільярда євро.

Наразі компанія готує разом з партнерами з Болгарії, Румунії та Угорщини документи для звернення з проханням про грант Єврокомісії на підготовку проекту реалізації газопроводу Eastring.

"Ми домовилися, що спільні аналізи та технічні рішення проекту Balkan Gas Hub будуть тісно координовані з проектом Eastring. Я розглядаю це як підтвердження стратегічного партнерства обох компаній при реалізації цих проектів, які посилюють безпеку поставок газу в регіоні Центральної і Південно-Східної Європи", – заявив гендиректор компанії Eustream Ростислав Нюковіч.


                         



Коментарі