Економіка України
Подобається

Місія МВФ зайнялася комунальними боргами українців

04/11/2016
Місія МВФ зайнялася комунальними боргами українців

У рамках свого візиту в Україну представники Міжнародного валютного фонду підтримали реструктуризацію комунальних боргів, передає Корупція маркет.

Відповідний законопроект №5273, що спрямований на врегулювання заборгованості підприємств теплокомуненерго та житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії, схвалений МВФ.

"Це дійсно дуже важливий законопроект. Він багато в чому повторює законопроект №2706, за який проголосували, але потім його заветував президент на вимогу міжнародних фінансових організацій. Тут є ціла низка новацій. І найголовніше, що цей законопроект принципово погоджено з Міжнародним валютним фондом. Він не заперечує такі заходи. За законопроект проголосували всі фракції, крім "Батьківщини". Я впевнений, що нам вдасться переконати й президента, що законопроект потрібно підписувати", – заявив народний депутат від БПП, перший заступник голови комітету з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства, Дмитро Андрієвський.

За його словами, уряд вже погодив документ з Мінфіном, "Нафтогазом" і міжнародними фінансовими організаціями. Тому вже найближчими днями його винесуть на голосування.

"Законопроект спрямовано на оздоровлення галузі, в першу чергу, теплокомуненерго та підприємств, які надають централізоване водопостачання та водовідведення – це водоканали. Передбачається реструктуризація боргів на 5 років ", – підкреслив він.


                         



Коментарі