Економіка України
Подобається

Експерт пояснив, чому українці розчаровуються в євроінтеграції

30/09/2016
Експерт пояснив, чому українці розчаровуються в євроінтеграції

Громадяни не проти Європи, ось тільки немає реальних кроків інтеграції в європейське співтовариство, передає Корупція.Маркет

Активне покоління українців цікавить європейська інтеграція України, проте громадяни розчаровуються у відсутності результату в даному напрямку. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив директор соціологічної служби "Рейтинг" Олексій Антипович, передає УНН.

За його словами, ставлення українців до євроінтеграції має негативну тенденцію, оскільки не видно результатів в цьому напрямку.
"Розглянемо, в динаміці ставлення українців до Євросоюзу, на жаль, має негативну тенденцію, тенденцію до зниження підтримки. Причому це не тому, що Євросоюз поганий або Україна вибирає інший вектор. Просто немає реальних кроків, немає реального результату нашої євроінтеграції й українці розчаровуються", – зазначив соціолог.

Він також зазначив, що старшому поколінню не цікава Європа, а активні українці (до 50 років) не проти подорожувати, працювати або вчитися за кордоном.
"Почнемо з віку, старше покоління нікуди не їздить. На жаль, в Україні старше покоління – ще радянська традиція, наші бабусі і дідусі нікуди не їздять і їм цей безвізовий режим або Європа, їм це не потрібно.

Зате активне населення, воно хотіло б їздити і хотіло б мати можливість працювати, вчитися, просто подорожувати. Тому якби ми проаналізували відповіді українців, хотіли б вони в Євросоюз, чи не серед усього населення, а серед активної його частини, скажімо до 50-ти років, то ми побачили б, що близько 2/3 українців хочуть і безвізовий режим, і хочуть в Європу, тобто вибір активної частини є дуже великим", – додав Антипович.


                         



Коментарі