Економіка України
Подобається

МВФ розкритикував розвиток економіки України

28/09/2016
МВФ розкритикував розвиток економіки України

Темпи відновлення економіки України є очікуваними і недостатніми, повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше. Передає Корупція.Маркет

"Економіка досягла макроекономічної стабілізації, ми бачимо поступове оздоровлення економіки – зростання на 1,5 відсотка, як і прогнозує МВФ 2016 року. Але це – помірне оздоровлення. Ми хотіли б бачити стійкіше", – сказав він.

Серед стримувальних факторів Жером Ваше назвав нестійкість цін на ресурси, що негативно позначається на експорті, проблеми в торговельних відносинах з Росією, а також слабкість фінансового сектору, який ще не готовий повністю підтримувати оздоровлення економіки.

"Ми бачимо безкредитне оздоровлення банківської системи: є необхідне зростання, але ще недостатнє для підтримки оздоровлення економіки", – сказав постпред МВФ.

За словами Жерома Ваше, не менш важлива проблема на шляху вперед – боротьба з корупцією.

"Основною перешкодою для інвестицій в Україну є поганий бізнес-клімат. Це, перш за все, пов'язано з корупцією. Ми підтримуватимемо програму реформ в Україні, спрямованих на забезпечення стабільного збільшення економіки, а не циклічного. Але для нас важливі конкретні кроки. Є сфери, де слід прискорити прогрес. Це, зокрема, боротьба з корупцією", – сказав він.

Як повідомляли, МВФ очікує на збільшення економіки України 2016 року на 1,5% і 2017 року на 2,5%. За оцінками Фонду інфляція 2016-го становитиме 13%. 2017 року – 8,5%, баланс поточного рахунку – "мінус" 2,6% ВВП і "мінус" 2,3% ВВП відповідно.


                         



Коментарі