Економіка України
Подобається

Україна отримала транш МВФ

15/09/2016
Україна отримала транш МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділив Україні новий транш.
Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

Зазначається, що уього разу Національний банк України отримав $1 мільярд, який направлять до золотовалютних резервів. За даними регулятора станом на 1 серпня 2016 року, їхній обсяг становив $ 14 мільярдів.

Отримання коштів МВФ є ключовою умовою надання Україні $1 млрд кредитних гарантій від уряду США, кредиту у 600 млн євро від Європейського Союзу, а також кредиту у $500 млн від Світового банку для реалізації енергетичних проектів.

"Вперше в історії стосунків між Україною та Міжнародним валютним фондом ми отримали третій транш допомоги в межах однієї програми співпраці. Рішення Фонду відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки обсягом 1 мільярд доларів і Євросоюзу – макрофінансової допомоги в межах додаткових ще 600 млн євро, інших міжнародних фінансових організацій і, що ще набагато важливіше – воно відкриває вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку. Все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту нами макроекономічну стабілізацію та підтримати перші паростки економічного зростання", – наголосив голова держави.
 


                         



Коментарі