Економіка світу
Подобається

Стало відомо, коли російська економіка остаточно піде на дно

07/09/2016
Стало відомо, коли російська економіка остаточно піде на дно

Економічна криза розпочнеться в Росії не після виборів до Державної Думи, а у першому півріччі 2017 року.

Про це повідомив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач виданню "Обозреватель". Він зазначив, що найбільший вплив кризи для російської економіки відчуватиметься на початку та весною 2017 року. Владі РФ доведеться не лише "відпустити" ціни та курс рубля, а й розплачуватися з величезним зовнішнім боргом та погашати облігації зовнішньої позики. Це, за його словами стане суттєвим ударом для економіки Росії.

Горбач зазначив, що пом'якшити кризовий удар можна було б, аби Кремль виконував зобов'язання по Мінським угодам. Москва могла б претендувати на зняття частини санкцій Заходу. Росія запровадила антісанкції на європейські продукти до кінця 2017 року, а це сигнал того, що Кремль готується до тривалої облоги.

"Але Путін не піде на поступки і, відповідно, пом'якшення західних санкцій. У Кремлі традиційно політичні пріоритети вищі, ніж економічні. І тому Москва буде чекати зміни влади у США, Франції та Німеччині, щоб домовлятися вже із новими лідерами цих держав, диктуючи свої, російські, умови", – наголосив експерт.

Нагадаємо, лідери країн G-20 під час саміту забули про українське питання.


                         



Коментарі