Економіка України
Подобається

Чому просунута молодь більше не купує авто і квартири

01/09/2016
Чому просунута молодь більше не купує авто і квартири

Традиційне мірило успіху – власні квартира і автомобіль – вже не актуально. Все більше число молодих людей по всьому світу не хочуть їх купувати, повідомляє Корупція.Маркет

Численні дослідження західних фахівців показують, що покоління так званих «мілленіалов», тобто людей, яким зараз до 30-35 років, уже рідко купують будинки, а ще рідше – автомобілі. Насправді, вони не роблять наддорогих покупок взагалі. Якщо не брати до уваги айфонів, зрозуміло.

В Америці людей у ​​віці до 35 років взагалі називають «поколінням орендарів». Чому так відбувається? Деякі соціологи переконані, що це через те, що на частку сучасної молоді доводиться занадто багато фінансових катаклізмів. А тому люди просто бояться брати «серйозні» кредити.

Але навіть не це головне. Справа в тому, що покоління сучасних молодих людей відрізняється від покоління своїх батьків іншими цінностями.

Сучасна молодь переглядає поняття успіху. Якщо раніше успішними людьми вважалися ті, хто володів власним житлом і автомобілем, то зараз в особливій пошані ті, хто вкладав гроші в досвід і враження: мандрівники, екстремали, стартаперів.

Молоді люди свідомо відмовляються від покупки нерухомості і навіть меблів, вважаючи за краще орендувати їх. Сенс – в тому, що тепер люди хочуть не заможності та стабільності, а гнучкий графік, фінансову і географічну незалежність.

Матеріальні речі просто перестають цікавити людей. Навіщо володіти автомобілем в США, якщо у вас є Uber або Lyft? Це ж, по суті, особистий автомобіль з водієм. І користуватися послугами Uber не дорожче, ніж володіти власним авто.

Навіщо купувати будинок в мальовничому місці і їздити туди відпочивати, якщо житло можна знайти через Airbnb в будь-якому куточку планети? Вам не доведеться ні переплачувати за оренду, ні купувати нерухомість в полюбилася країні. Те ж саме і з нерухомістю в своєму рідному місті. По-перше, ви не знаєте, як довго будете жити там, де живете. По-друге, навіщо брати іпотеку на 40 років, якщо можна змиритися з тим, що проведеш все життя в орендованому житлі? Зрештою, роботу ви, швидше за все, в перспективі найближчих декількох років поміняєте, і якщо ви орендуєте житло, то ніщо не заважає вам перебратися ближче до офісу. Forbes повідомляє, що сучасні молоді американці змінюють роботу в середньому раз в три роки.

Сама концепція володіння речами більш не актуальна.

Оглядач Atlantic Джеймс Гемблін пояснює феномен так: «За останні десять років психологи провели величезну кількість досліджень, які доводять, що з точки зору щастя і відчуття благополуччя набагато вигідніше витрачати гроші на придбання нового досвіду, а не нових речей. Це приносить більше радості ».


                         



Коментарі