Махінації
Подобається

Якщо у тебе пластикові вікна, прочитай це: 2 речі, про які монтажники забувають сказати (ФОТО)

23/08/2016
Якщо у тебе пластикові вікна, прочитай це: 2 речі, про які монтажники забувають сказати (ФОТО)

3-14

 

Раніше з настанням зими люди обклеювали свої дерев'яні вікна паперовими смужками і затикали щілини поролоном. З установкою в приміщенні пластикового вікна про ці турботи можна забути. Передає Корупція.Маркет

Але частенько майстри-установники, швидко впоравшись зі своєю роботою, забувають розповісти щасливим власникам нового вікна про дві важливі речі.

По-перше, всі рухомі деталі фурнітури потребують регулярного мастила. Проробляти процедуру хоча б раз на рік, заливаючи звичайне машинне масло. По-друге, зі зміною сезонів вікна необхідно переводити в літній і зимовий режим відповідно.

Як відрегулювати пластикові вікна

Можливістю регулювання оснащені майже всі сучасні конструкції. Щоб перевірити, чи перекладається фурнітура в інший режим, досить поглянути на спеціальні ексцентрики (цапфи), розташовані на бічній поверхні стулки.

Якщо на них є отвори для шестикутника або викрутки-зірочки, а також якщо ексцентрик овальної форми, то така фурнітура напевно переводиться в літній або зимовий режим. Але можливість перемикання краще уточнювати ще до установки вікон.

Щоб переключити режим вікна, просто поверни за допомогою відповідного інструменту всі цапфи на стулці (чим більше розмір вікна, тим більше їх кількість) в потрібне положення.

4
 
Якщо стулка постійно знаходиться в зимовому режимі, це веде до додаткового навантаження на ущільнювальну гумку і вона швидше зношується. Силу притиску вікна легко перевірити. Затисни стулкою звичайний аркуш паперу: якщо зможеш його легко вийняти, вікно знаходиться в літньому режимі.


                         



Коментарі