Без категорії
Подобається

“Газпрому” доведеться будувати “Північний потік-2” самостійно, – ЗМІ

15/08/2016
“Газпрому” доведеться будувати “Північний потік-2” самостійно, – ЗМІ

Польщі вдалося заблокувати створення спільного підприємства "Газпрому" з європейськими компаніями для будівництва трансбалтійського газопроводу Nord Stream 2

Про це повідомляє Корупція.Маркет

Як пише видання, "Газпром" разом з іноземними партнерами – англо-голландською Shell, австрійською OMV, французькою Engie і німецькими Uniper і Wintershall – відкликав петицію в польський антимонопольний регулятор UOKiK щодо проекту газопроводу Nord Stream 2.

Партнери "Газпрому" не були готові продовжувати суперечку з Варшавою, оскільки це створювало ризики для їхнього бізнесу в Польщі.

Петицію було подано в грудні 2015 року, і UOKiK двічі відкладав винесення рішення, хоча Німеччина, наприклад, схвалила проект майже одразу. Наприкінці липня UOKiK заявив, що створення спільного підприємства може призвести до обмеження конкуренції.

Як розповіло джерело видання в одній з компаній, які беруть участь в проекті, під час неофіційної зустрічі з представниками UOKiK стало зрозуміло, що регулятор твердо налаштований заборонити об'єднання.

Оскільки шанси на успішну апеляцію були дуже малі, партнери вирішили відкликати петицію.

Таким чином, наголошує видання, "Газпрому" доведеться будувати трубу лише за лобістської підтримки партнерів і без прямої участі великого європейського бізнесу, що робить Nord Stream 2 більш уразливим для атак політичних опонентів.
 


                         



Коментарі