Технології
Подобається

Смартфон допоможе регулювати рівень цукру у крові діабетиків

17/07/2016
Смартфон допоможе регулювати рівень цукру у крові діабетиків

Новий проект дослідників з Університету Монпельє у Франції допоможе краще контролювати рівень цукру у крові людей, хворих на цукровий діабет. Вчені створили штучну підшлункову залозу, яка складається з інсулінової помпи, додатку для смартфона і датчика, який імплантований під шкіру для вимірювання рівня глюкози в крові, сообщает Корупція.Маркет

Цукровий діабет – захворювання, при якому порушується засвоєння глюкози клітинами організму через недостатню кількість гормону інсуліну (який виробляється підшлунковою залозою) або дефекти в його молекулі.  Відповідно до цього, розрізняють діабет 1-го та 2-го типів. Цукровий діабет першого типу лікується за допомогою щоденних ін’єкцій інсуліну або шляхом введення його через помпу. Дослідники сподіваються вдосконалити цей процес.

“Датчик безперервно контролює рівень глюкози, а потім відправляє цю інформацію на смартфон, де алгоритм обчислює скільки потрібно інсуліну, щоб зберегти нормальний рівень глюкози в крові,” – каже доктор Ерік Ренард, який працював над проектом. “Дані також передаються через Wi-Fi до інсулінової помпи, яка потім доставляє потрібну кількість інсуліну на основі даних, обчислених смартфоном.”

Для дослідження було взято 21 хворого на цукровий діабет 1-го типу. Вони користувалися штучною підшлунковою залозою на протязі  1-го місяця. Дослідження показало, що штучна підшлункова залоза є ефективною при підтримці рівня інсуліну в нормальних межах.

Доктор Ренард каже, що наступний етап дослідження буде включати в себе 240 пацієнтів з США і Європи, в тому числі дітей, підлітків і дорослих. “Вони будуть використовувати цю систему протягом шести місяців – це дозволить нам продемонструвати, що вона є безпечною, ефективною і в кінцевому підсумку може забезпечити кращу якість життя пацієнтів”, – зазначає він.

Якщо дослідження буде вдалим, вже в 2017 році штучна підшлункова залоза з’явиться на ринку медичних апаратів для масового використання.


                         



Коментарі