Економіка України
Подобається

“Укртелеком” планує до кінця року вкласти в модернізацію мережі $50 млн

16/07/2016
“Укртелеком” планує до кінця року вкласти в модернізацію мережі $50 млн

ПАТ “Укртелеком” планує до кінця 2016 року з допомогою кредитної лінії China Development Bank вкласти в програму модернізації своєї фіксованої телекомунікаційної мережі до $50 млн, повідомляє Корупція.Маркет

Як повідомила прес-служба “Укртелекому”, компанія вже замовила 389 активних розподільних шаф Huawei, які замінять 46 старих автоматичних телефонних станцій та будуть обслуговувати близько 170 тис. абонентів.

Замовлене обладнання буде забезпечувати надання послуг доступу до інтернет для абонентів на швидкості до 20 Мбіт/с за технологією ADSL, до 50 Мбіт/с за технологією VDSL і до 1 Гбіт/с за технологією GPON. Нова інфраструктура “Укртелекому” в перспективі дозволить впроваджувати сервіси Smart City (“Розумного міста”).

Аналогічні шафи Huawei вже обслуговують 12,5 тис. абонентів в одеському районі Аркадія, вони були встановлені замість трьох застарілих АТС під час пілотного проекту з модернізації.

“Укртелеком” є найбільшим оператором фіксованого зв’язку в країні. Його кінцевим власником є група “СКМ” бізнесмена Рината Ахметова.

Компанія в 2015 році збільшила чистий прибуток на 3,54% – до 445 млн грн при зростанні чистого доходу на 9,4% – до 6,773 млрд грн.


                         



Коментарі