Технології
Подобається

У Facebook Messenger з’явилися «секретні чати»

10/07/2016
У Facebook Messenger з’явилися «секретні чати»

Facebook почала тестування «секретних чатів» в додатку Messenger. Незабаром, як запевняє компанія, користувачі зможуть без будь-яких побоювань обговорювати з рідними і близькими делікатні питання або, наприклад, пересилати свої фінансові дані.

В даний час захист всіх дзвінків і повідомлень в месенджері забезпечують безпечні канали зв'язку і інструменти Facebook для блокування спаму і шкідливого ПЗ. Але користувачі просили компанію впровадити і додаткові заходи: так з'явилася ідея «секретних чатів» з end-to-end шифруванням по протоколу Signal від Open Whisper Systems. Такі бесіди будуть прив'язуватися до конкретних пристроїв, так що отримати доступ до них з інших смартфонів, планшетів або комп'ютерів не вдасться. При цьому для всіх повідомлень буде доступна функція самознищення: користувачі зможуть особисто встановлювати таймер.

Facebook відзначає, що в даний час в «секретних чатах» не підтримуються GIF-анімації та відео, а також деякі інші функції Messenger. На перших порах захищені бесіди будуть доступні обмеженому числу користувачів, але компанія не планує затягувати тестування. Facebook обіцяє, що вже цього літа всі користувачі зможуть відправляти один одному таємні повідомлення.


                         



Коментарі