Економіка України
Подобається

На що жаліються у Нацкомісію клієнти банків

30/06/2016
На що жаліються у Нацкомісію клієнти банків

Найчастіше в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, скаржаться щодо кредитів з валютними ризиками.

Про це розповів член Національної комісії Олександр Залєтов.

"Люди скаржаться, що вони були клієнтами якогось банку, тепер їх перевели у фінансову компанію. Банк збанкрутував і вони вважають, що платити кредит вже не треба. Ну і починають обурюватися", – сказав Залєтов.

Така ситуація пов'язана з тим, що банки через бажання знизити репутаційний удар скидають погані борги на свої фінансові компанії.

"Громадяни ж брали кредити за курсом 8, а тепер потрібно повертати вже по курсу 25. Банк, щоб знизити удар на себе, продає портфель фінкомпанії, щоб страждала її репутація, а не банку. Ну, і є маса прикладів, коли банк збанкрутував, Дельта, Надра, наприклад, і тепер їх борги обслуговує фінкомпанія. І ось громадяни вважають, що раз Надра немає, то чого він повинен платити взагалі ", – розповідає він.

За його словами, багато клієнтів отримують кредити, але не читають умови договору.

"Маленький шрифт, приховані платежі. Людина брала кредит, думала, що вона оплачує погашення кредиту, а з'ясувалось – консультаційні послуги", – пояснює Залєтов.


                         



Коментарі