Економіка України
Подобається

Виробництво літаків в Україні швидко інтегрується в світовий ринок

20/06/2016
Виробництво літаків в Україні швидко інтегрується в світовий ринок

Виробництво літаків в Україні швидко інтегрується в світовий ринок завдяки авіакластеру.

Консолідація виробництва, оптимізація процесів, активний маркетинг на зарубіжних ринках, розширення лінійки продукції – такі завдання стоять перед Українським авіабудівної корпорацією, створеної ГК «Укроборонпром», передає Корупція.Маркет.

Голова ради директорів корпорації Михайло Гвоздьов заявив: «Ми ставимо перед собою амбітні цілі на найближчий час: розширити літакобудівний кластер підприємствами будь-якої форми власності, перетворивши український авіаційну галузь в єдиний потужний механізм з чіткою координацією розвитку, впровадити міжнародні стандарти, глибше інтегруватися в світовий ринок. Все це дозволить нам вийти на новий рівень, стати авіабудівної державою, відомою на весь світ ».

Заступник генерального директора з авіабудування та виробництва «Укроборонпрому» Юрій Пащенко зазначив, що Михайло Гвоздьов вже показав себе як успішний управлінець ДП «Антонов». За рік його керівництва підприємство вийшло на новий рівень розвитку, підписало нові масштабні контракти.

«На» Антону «систематизовані і автоматизовані виробничі процеси, проведена чимала маркетингову роботу – і підприємство стрімко піднявся на якісно новий рівень. Тепер ця практика успішного менеджменту і впровадження сучасних методів роботи ми масштабує на весь авіаційний кластер. І Михайло Гвоздьов – та людина, яка краще впорається з цим завданням », – підкреслив заступник.

Як відзначили в «Укроборонпрому», створюючи літакобудівний кластер, Концерн орієнтувався на кращі світові компанії. Зокрема, Boeing і Airbus, які вже працюють за такою структурою. Консолідація дозволить об'єднати потужності розрізнених підприємств і підвищити швидкість проектування і виробництва нових товарів в 3-4 рази.

Нагадаємо, ДК «Укроборонпром» створив у своїй структурі літакобудівний кластер – Український авіабудівної корпорації. Концерн консолідує всі авіабудівні потужності країни, фундаментом яких стане ДП «Антонов». Крім «Антонова», до складу корпорації увійшли ПАТ УКРНДІАТ, ДП «Новатор», ДП «Харківський машинобудівний завод« ФЕД », ДП« Харківське агрегатне конструкторське бюро »» і ПАТ Завод «Маяк». Надалі відбудеться істотне розширення кластера.

Українська авіабудівна корпорація є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни. Літакобудівний кластер дозволить зробити українську авіаційну галузь єдиним потужним механізмом з чіткою координацією розвитку, глибше інтегруватися в світовий ринок і впроваджувати міжнародні стандарти. Його підприємства співпрацювати з партнерами з приватного сектора, заводами, які не входять до складу держконцерну. Це прискорить процес імпортозаміщення, дасть новий поштовх науково-технічному розвитку і економіці держави в цілому.


                         



Коментарі