Економіка України
Подобається

Після візиту МВФ Україні “світить” $ 3,25 млрд – експерт

11/05/2016
Після візиту МВФ Україні “світить” $ 3,25 млрд – експерт

Гроші надійдуть не тільки від самого фонду, вважає фахівець.
Успішне завершення місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка працює в Києві з 10 по 18 травня, дозволить Україні отримати черговий транш кредиту в розмірі $ 1,7 млрд в червні, а слідом – $ 1 млрд кредитних гарантій від уряду США і близько $ 600 млн від Європейського Союзу. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

qqq
"18 числа місія їде з України, додаємо два тижні – до перших чисел червня вони працюватимуть у Вашингтоні з бюджетними даними… Перший транш в $ 1,7 млрд, я б прогнозував, ми можемо отримати в середині-кінці червня. Це досить реально", – вважає Устенко.
Також він зазначив, що слідом за траншем МВФ можна негайно залучити ще $ 1 млрд. Кредитних гарантій від уряду США і близько $ 600 млн від Європейського Союзу.
"Ці $ 3,25 млрд, якщо вони надходять в Україну, поповнять наші резерви і дозволять Національному банку відмовитися від жорсткого валютного регулювання, що може зіграти позитивну роль з точки зору приходу валюти в країну і може означати те, що піде девальваційний тиск", – додав експерт.
При цьому Устенко зазначив, що можливе і зміцнення гривні, при серйозних зрушеннях в напрямку структурних реформ за програмою з МВФ, включаючи дерегуляцію бізнесу, реформу юридичної системи – судів, прокуратури та виконавчої служби, а також боротьбу з корупцією.
Нагадаємо, напередодні, 10 травня, в Україні почала роботу місія МВФ. Візит "ревізорів" триватиме до 18 травня. Місія повинна буде узгодити з урядом України перегляд програми, підтримуваної фінансуванням в рамках угоди EFF.


                         



Коментарі