Технології
Подобається

Як вибрати хорошу каву в магазині? (ФОТО)

29/02/2016
Як вибрати хорошу каву в магазині? (ФОТО)

Багато хто з нас любить починати свій день з цього ароматного напою, що бадьорить. Але, щоб насолодитися його смаком, знати, як правильно варити каву, недостатньо. Потрібно ще знати, яку каву вибрати з широкого асортименту пропонованих сортів.

Давайте дізнаємося, що радять фахівці, щоб не помилитися при виборі кави в магазині.

З історії кави

coffe

Каву спочатку використовували як ліки, і вважалося, що вона може лікувати практично всі хвороби. Але через деякий час людей зацікавив чарівний аромат і чудовий смак.

Йшов час, і каву стали не тільки подавати на прийомах і в громадських місцях, але готувати в домашніх умовах.

Говорячи про каву, можна сказати, що ми п'ємо справжні ліки. Адже кава в своєму складі містить безліч необхідних організму мінеральних речовин, допомагає зосередити увагу, відмінно тонізує. Не випадково її назва походить від арабського слова «qabwa», яке означає «робити сильним». Кава належить до продуктів, що підвищує настрій.

Який сорт кави краще?

sorta

Серед усього різноманіття сортів кави справжні гурмани особливо виділяють ті, які виробляються з арабіки, що виростає в Коста-Ріці, Бразилії, Колумбії, Індії, Гватемалі, Кенії та Ефіопії.

Всі вони мають глибокий смак, відрізняється деякими нотками аромату, характерного для місця зростання.

Кава з Коста-Ріки має ледь помітну кислинку, а арабіка з Бразилії – горіховий присмак, індійська кава і арабіка з Гватемали мають помітний шоколадний аромат, а кава з Кенії і Ефіопії – присмак лісових ягід.

Каву високої якості також вирощують в Індонезії, Мексиці, В'єтнамі, Гондурасі і Перу.

Вибираємо кави в зернах

img

Кава Colombia Medellin у фірмовій упаковці існує велике розмаїття різновидів кави, «арабіка» і «робуста». Більше кофеїну і гіркоти міститься в каві «робуста», а «арабіка» має більш м'який смак і вважається шляхетним сортом.

Смак кави залежить від клімату країни, де її виробляють – температура, вологість, мінеральний склад ґрунту, висота плантації над рівнем моря – все це в значній мірі формує особливі відтінки смаку. Кава виробляється в більш ніж сімдесяти країнах світу, а її сортів налічується кілька сотень.

Вибираючи кави, звертайте увагу на упаковку, на якій має бути написано зміст, склад, країна-виробник, дата фасування та дата кінцевого терміну вживання.

Крім цих даних, на упаковці можна знайти ще багато корисної інформації, яка допоможе визначитися з вибором.

Сама упаковка не повинна мати порушень. Постачальники, що піклуються про якість свого продукту використовують також упаковку з зворотним клапаном, що дозволяє стравлювати виділяються з кави випаровування.

Кава яке обсмаження краще?

kof
Кава невеликого обсмажування для любителів пити каву з молоком. Перед покупкою зверніть увагу на обсмажування кави. Якщо обсмажування проведено злегка, то зерна мають світло-коричневий відтінок. Таку каву частіше вживають з молоком любителі м'якого смаку.

При середньому обсмажуванні є світло-коричневий відтінок, кава має більш насичений смак. А якщо проведена сильна обжарка, зерна мають темно-коричневий колір. При цьому кава набуває особливу ​​гірчинку і особливо сильний і глибокий аромат.

Яка кава краще – мелена або в зернах?

molotyj
Фахівці рекомендують купувати каву в зернах, а молоти її в кавомолці безпосередньо перед варінням.

Не слід готувати в кавомолці велику кількість кави про запас. Мелена кава досить швидко втрачає свої смакові якості. Зберігати більше трьох днів мелену каву не рекомендується.

Найкраще купувати каву у вакуумній упаковці. У цьому випадку вона відмінно зберігає всі смакові якості. Зберігати вдома каву слід при кімнатній температурі.

Вибираємо мелену каву

vybrat

Мелена кава, як правило, коштує дешевше зернової, і може містити суміш різних сортів, включаючи дешевші.

Також слід звернути увагу на вміст кофеїну. Якщо ви хочете відчути бадьористь після напою, мелена кава без кофеїну вам точно не підійде.

Крім того, при покупці меленої кави зверніть увагу на її помел. Чим менше час помелу, більші частинки кави. Виділяють грубий (10 сек), середній (13 сек) і тонкий помел (15-20 сек).

Кава крупного помелу варять в турці, після чого її слід настояти протягом декількох хвилин.

Середній помел найбільш універсальний і може варитися як в турці, так і в кавомашині.

Кава тонкого помелу підійде для приготування в кавоварці з фільтрами.

Існує ще надтонкий помел, коли кава нагадує пил або дрібну муку. З кави такого помелу варять каву по-турецьки.

Як вибрати розчинну каву?

rastvorimyi

Розчинна кава Tchibo – відмінний смак і аромат (фото). Сьогодні у продажу можна зустріти три види розчинної кави – порошковий, в гранулах і сублімований.

У порошкову каву, зерна обсмажуються і подрібнюються, а потім витягуються розчинні частки, які сушаться і фільтруються.

Щоб зробити сублімовану каву, готується спеціальний розчин, який згодом піддається заморожуванню і зневодненню. У такій каві, зберігається найбільша кількість корисних речовин. Саме сублімована кава своїм смаком і ароматом найбільше схожа на каву, зварену з мелених зерен.

Виробництво кави в гранулах здійснюється також як і порошкової, за винятком того, що в кінці виготовлення такої кави збивають в щільні грудочки.


                         



Коментарі