Махінації
Подобається

Щоб боялися: Охрименко заявив, що Гонтарева підлаштовується під чорний валютний ринок

25/02/2016
Щоб боялися: Охрименко заявив, що Гонтарева підлаштовується під чорний валютний ринок

Керівництво Національного банку України підлаштовується під чорний ринок валюти замість того, щоб контролювати його. Таку заяву зробив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
"Ситуацію на валютному ринку формує чорний ринок. Це дуже погано, коли Нацбанк підлаштовується під чорний ринок. Потрібно, щоб було навпаки – щоб Нацбанк був головним, щоб він впливав на ситуацію", – сказав він. "Спочатку чорний ринок нам зробив долар по 27 – тепер Нацбанк нам зробив долар по 27", – додав економіст.

asdwe

При цьому у Нацбанка "завжди є поважна причина", "йому завжди хтось заважає, щоб зробити нормальний курс", – зауважив Охріменко.
Як переконаний експерт, "біда полягає в тому, що Валерія Гонтарева і її команда – не є фахівцями". "Так, з валютним ринком важко працювати, але з ним треба вміти працювати. Треба зробити так, щоб чорний ринок тебе боявся, щоб він від тебе залежав. Гонтарева не розуміє, як це робити. Вони виходять на аукціон, коли не треба, і навпаки. Видно, що там суцільний хаос. Прийшли вранці, про щось поговорили, щось зробили, а подумати про те, що буде через тиждень – не виходить", – констатував Охріменко.
Експерти прогнозують зростання курсу долара в Україні до 29 грн/$ в останній тиждень лютого у зв'язку з невизначеністю ситуації навколо траншу від Міжнародного валютного фонду, а також політичною нестабільністю в Україні.


                         



Коментарі