Технології
Подобається

Норвезький фізик вистрілив у себе заради експерименту (ВІДЕО)

01/02/2016
Норвезький фізик вистрілив у себе заради експерименту (ВІДЕО)

c6c1a376e85ef39a8a2e09aa15a820a9

Дуже часто у фільмах і відеоіграх показують, як утікача, пірнаючого у воду, намагаються вполювати, випускаючи чимало куль з пістолета або чого серйозніше. Норвезький учений Андреас Валь вирішив особисто перевірити, чи здатні кулі, випущені у воді, завдати шкоди тілу людини.

В якості зброї була обрана швейцарська SIG SG 550 калібру 5,56, яку він встановив під водою в декількох метрах від себе на спеціальну триногу і націлив собі в живіт. Здавалося б, досвід межує зі спробою самогубства, але це не так. Про це свідчить не тільки представлене відео, але і закони фізики.

На справді куля навіть не долетіла до Андреаса. Вся справа в тому, що щільність води набагато вище, ніж у повітря. Тому звичайна куля, потрапляючи у водне середовище, починає швидко втрачати свою швидкість і змінює траєкторію польоту. Щоб зброя, дійсно, могло заподіяти шкоду, використовують спеціалізовану зброю з кулями стреловидной форми.

Нагадаємо, подібний експеримент раніше проводили руйнівники міфів, які цікавилися, чи можна підстрелити знаходиться на глибині людини.


                         



Коментарі