Технології
Подобається

5 популярних міфів, які стосуються зарядки телефонів

30/01/2016
5 популярних міфів, які стосуються зарядки телефонів

Коли мова йде про акумулятор, на думку спадає безліч правил і вказівок. І парадокс полягає в тому, що серед правильних і розумних інструкцій вже міцно засіли зауваження, які повністю суперечать науковому обґрунтуванню. «Не користуйтеся телефоном, поки він на зарядці …», «… не залишайте його вночі включеним в електромережу …» і «… завжди повністю розряджайте батарею …» – це всього лише частина популярних міфів про зарядку смартфона.

21874_540

Міф №1. Використовуючи «нерідну» зарядку, можна пошкодити акумулятор

Це не правда, якщо йдеться про оригінальні зарядних пристроях, а не підробках. Основне, про що потрібно пам'ятати, – це те, що зарядний пристрій має бути оригіналом, а бренд значення не має.

Міф №2. Не варто користуватися телефоном під час його підзарядки

Якщо ви користуєтеся оригінальним зарядним пристроєм, то ви спокійно можете використовувати телефон під час його заряджання. Єдиний момент, на який важливо звернути увагу: так телефон буде заряджатися довше зі зрозумілих причин. Поломка телефону може статися тільки при застосуванні сторонніх адаптерів.

Міф №3. Тривала зарядка погано впливає на батарею

Хто з нас не забував телефон на зарядці і не йшов спати? Виробники давно знайшли вирішення цієї проблеми, проте прихильників цього міфу менше не стало. Коли ваш телефон заряджається на всі 100%, процес підживлення батареї автоматично призупиняється і зрідка поновлюється для підтримки максимального рівня.

Міф №4. Телефон можна ніколи не відключати

Навіть найсучаснішим і просунутим гаджетам потрібен відпочинок. Фахівці рекомендують час від часу відключати телефон, наприклад, на ніч.

Міф№5. Батарею потрібно заряджати тоді, коли вона остаточно сяде

Не потрібно чекати повної розрядки батареї. Краще телефон постійно трохи підзаряджати. Єдиний випадок, коли потрібна «глибока зарядка», – це перші три рази після покупки нового смартфона. Батареї в сучасних пристроях краще працюють хоча б при середньому рівні насиченості, тому бажано не розряджати їх повністю занадто часто.


                         



Коментарі